TURSKAA PUNAVIINIKASTIKKEESSA


Reseptit by Jessica M., 2.3.2021

4 annosta

600-800g turskan seläkettä tai filettä
Suolaa ja pippuria oman maun mukaan.

PUNAVIINIKASTIKE
2 dl Punaviiniä
2 dl Kanalientä
1 kpl salottisipuli
1 kynsi valkosipulia
3 rkl voita
1 tl timajamia kuivattu tai tuore
1-3 tl sokeria
Suolaa ja pippuria oman maun mukaan.

VALMISTUS
Kuori ja hienonna valkosipuli ja sipuli. Kuullota voin (n.1rkl) kanssa kattilassa. Älä ruskista. Kaada kattilaan puolet punaviinistä sekä 2dl Kanalientä. Mausta timjamilla ja pippurilla. Keitä lientä kokoon kovalla lämmöllä niin, että siitä on enää puolet jäljellä. Siivilöi liemi.

Lisää loput punaviinit sekä sokeri liemeen ja keitä kasaan muutama minuutti. Maista ja lisää suolaa ja sokeria jos tarpeen. Punaviinikastike tulee olla hieman “ylimaukasta” tässä vaiheessa, koska siihen tulee vielä voita, joka tasoittaa makua. Lisää voi ruokalusikallinen kerrallaan, niin punaviinikastike suurustuu ja saa nätin kiillon.

Paloittele tarvittaessa turska tasakokoisiksi paloiksi. Paista nätti pinta turskan molemmille puolille, ja lisää punaviinikastike. Anna hautua muutama miinuutti kypsäksi kannen alla. Tarjoille esimerkiksi salaatin tai uunijuuresten kera.

Tilaa turskaa verkkokaupastamme

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Toast Skagen

Ainesosat: 320g kuorittuja katkarapuja 1dl ranskankermaa 1dl majoneesia 1/2 punasipuli tilliä sitruunamehua mustapippuria suolaa Valmistus: Sulata katkaravut siivilässä juoksevan kylmän veden alla. Pilko tilli ja punasipuli hienoksi. Sekoita ranskankerma...

KUHAA MARSKIN TAPAAN

4 annosta 40 min 4 kpl kuhafilettä korppujauhoja (tai leivitä vehnäjauho-kananmuna-korppujauho menetelmällä) piparjuuritahnaa 50g voita paketti tuoreita herkkusieniä 1 sipuli 2 dl kermaa 1 dl kasvislientä suurustamiseen voita ja vehnäjauhoja sitr...

SCAMPPI VOI-VERMUTTI KASTIKKEELLA

4 annosta 20 min 500g scamppeja 1/2-1 dl neitsytoliiviöljyä 4 valkosipulin kynttä 1-2 punaista chiliä (maun mukaan) 1 dl kuivaa vermuttia 3 rkl voita 1/2 sitruunan mehu sekä raastettu kuori 3/4 dl persiljaa 3/4 dl tuoretta rakuunaa 3/4 dl ruohosipulia n...