4 annosta
600-800g turskan seläkettä tai filettä
Suolaa ja pippuria oman maun mukaan.
PUNAVIINIKASTIKE
2 dl Punaviiniä
2 dl Kanalientä
1 kpl salottisipuli
1 kynsi valkosipulia
3 rkl voita
1 tl timajamia kuivattu tai tuore
1-3 tl sokeria
Suolaa ja pippuria oman maun mukaan.
VALMISTUS
Kuori ja hienonna valkosipuli ja sipuli. Kuullota voin (n.1rkl) kanssa kattilassa. Älä ruskista. Kaada kattilaan puolet punaviinistä sekä 2dl Kanalientä. Mausta timjamilla ja pippurilla. Keitä lientä kokoon kovalla lämmöllä niin, että siitä on enää puolet jäljellä. Siivilöi liemi.
Lisää loput punaviinit sekä sokeri liemeen ja keitä kasaan muutama minuutti. Maista ja lisää suolaa ja sokeria jos tarpeen. Punaviinikastike tulee olla hieman “ylimaukasta” tässä vaiheessa, koska siihen tulee vielä voita, joka tasoittaa makua. Lisää voi ruokalusikallinen kerrallaan, niin punaviinikastike suurustuu ja saa nätin kiillon.
Paloittele tarvittaessa turska tasakokoisiksi paloiksi. Paista nätti pinta turskan molemmille puolille, ja lisää punaviinikastike. Anna hautua muutama miinuutti kypsäksi kannen alla. Tarjoille esimerkiksi salaatin tai uunijuuresten kera.
Tilaa turskaa verkkokaupastamme