Torsk i bacon med cognacsås

Torsk i bacon med cognacsås

Ingredienser


4 portiun

45 min


4 st torsk ryggfile´r

2 paket bacon

salt

vitpeppar

SÅS

1 msk vetemjöl

2 msk smör

4cl cognac

2,5 dl köttbuljong

2 dl vispgrädde

olika pepparsorter (rosé,svart, grön)


Till servering potatismos och sallad

Tillverkning


Tina upp fiskbitarna övernatten i kylskåp eller 5-6 timmar i rumstemperatur.Torka väl torskbitarna med hushållspapper och krydda dem med salt och vitpeppar.Vänd baconskivor runt torskbitarna. Circa tre skivor bacon per filé. Stek i het panna torskbitarna så baconen får en fin brun färg och ställ dem sedan i ugnen 175°C 15-20 minuter.

Stek resten av baconen knaprig och smula den.


Tillred såsen.


Smält smöret i kastrull och tillsätt vetemjölet. Stek blandningen på svag värme några minuter så att vetemjölet tappar smaken. Tillsätt den varma buljongenoch cognac, rör om så såsen blir slät.


Koka såsen några minuter och sätt åt sidan. Före servering tillsätt grädden och hela pepparkorn, koka upp. Servera torsken med potatismos, peppar-cognacsås och smula på den extra baconen på portionen.


Servera gärna till en grönsallad.

Smaka på våra recept


Torsk i bacon med cognacsås

Grillad svärdfisk med tomat-chilisalsa

Grillad lax med citron-timjanmarinad

Lax-burgare

SUOMEN KALA AUTO OY


Kala-Auto har sedan 2006 levererat fisk och skaldjur från olika delar av världen direkt till konsumenternas hem på följande orter: Helsingfors, Esbo, Vanda, Åbo, Salo, Ekenäs, Hangö, Karis, Lojo, Tammerfors, Lahtis, Riihimäki, Hyvinge, Tavastehus, Borgå, Lovisa, Kotka, Kouvola och alla med omnejd. Kala-Auto har 16 frysbilar och ca 30anställda. Vår affärsidé är att leverera fisk och skaldjursprodukter av den bästa kvalitén direkt hem till slutkonsumenten.

Kontakt Information


Phone. 010 29 29 500

Email [email protected]

Business ID 20474959


Kontor


Huopalahdentie 24

00350 Helsinki