4 annosta
40 min
4 kpl Kala-Auton turskanseläkettä
vehnäjauhoja leivittämiseen
suolaa+valkopippuri
1 rikottu kananmuna
ruiskorppujauhoja
paistamiseen öljy-voi seos
8-12 perunaa
oliiviöljyä, suolaa ja pippuria
Tartarkastike:
3 dl kermaviiliä
1 dl majoneesinippu tilliä, pilkottu
2 kpl suolakurkkua, pilkottu
2 valkosipulin kynttä, murskattuna
1/2 sitruunan mehu
1 sipuli, pilkottu
1 rkl hunajaa
VALMISTUS
Leikkaa turskan seläkkeet halki, pitkittäin (yhdestä seläkkeestä kaksi ohuempaa annospalaa). Pyöräytä kala ensin suolalla ja pippurilla maustetuissa vehnäjauhoissa, sitten rikotussa kananmunassa, ja viimeiseksi ruiskorppujauhoissa. Paista reilussa öljy-voi seoksessa noin 2-3 minuuttia per puoli kunnes pinta on kauniin ruskea ja rapea. Nosta palat valumaan lautaselle talouspaperin päälle.
Pese perunat ja keitä ne suolatussa vedessä kuorineen kypsiksi. Puolita tai leikkaa ne neljään osaan ja levitä ne uunipellille. Riko hieman perunan rakennetta rikki painamalla varovasti haarukalla. Kaada tilkka oliiviöljyä sekä ripaus suolaa ja pippuria jokaisen perunan päälle.
Paista uunissa 225-250°C n. 15 minuuttia kunnes kauniin värisiä ja rapeita. Kannattaa kääntää perunat puolessa välissä.
Sekoita kaikki Tartar-ainekset keskenään ja mausta suolalla, pippurilla ja hunajalla. Anna hetken vetäytyä ennen tarjoilua.
Tilaa turskan selkäfileet verkkokaupastamme