Scamppi voi-vermutti kastikkeella

Scamppi voi-vermutti kastikkeella


Ainesosat

 4 annosta

 20 min



500g scamppeja

1/2-1 dl neitsytoliiviöljyä

4 valkosipulin kynttä

1-2 punaista chiliä (maun mukaan)

1 dl kuivaa vermuttia

3 rkl voita

1/2 sitruunan mehu sekä raastettu kuori.

3/4 dl persiljaa

3/4 dl tuoretta rakuunaa

3/4 dl ruohosipulia

n. 1 tl suolaa tai maun mukaan


Pastaa


Valmistus

Tämä on todella herkullinen scamppi-ateria, ja vermutti-voi sekoitus tuo ihanan pehmeyden kastikkeeseen. Suosittelen että vermuttia ei vaihdeta valkoviiniin, koska nimenomaan vermutti-voi sekoitus antaa sen pehmeyden.


Sulata scampit yön yli jääkaapissa tai huoneenlämmössä n.4 tuntia. Jos haluat, voit poistaa pyrstöstä peräsuolen mikäli se on näkyvillä sekä pyrstön pienen kuoren.


Laita vokkipannulle tai kattilaan oliiviöljyä. Kun öljy on kuuma, paista puolet scampeista välillä kääntäen kunnes saavat vaaleanpunaisen värin ja paikoitellen muuttuvat kullanruskeiksi, n. 2 min. Nosta scampit reikäkauhalla tai pihdeillä sivuun ja lisää hieman oliviöljyä pannulle. Toista paistaminen lopuilla scampeilla ja siirrä ne myös sivuun.


Lisää öljyiseen pannuun pilkottu chili ja pilkottu valkosipuli, anna paistua kunnes valkosipuli muuttaa hieman väriä, n. 1 min. Älä polta ruskeaksi.


Kaada sekaan vermutti ja sekoita pohjaa myöteen kaikki pannussa ja anna hiljalleen kiehua jotta raaka alkoholin haju on haihtunut n. 3 minuuttia.


Lisää voinokareet ja sekoita voimakkaasti, jotta kastike muuttuu pehmeän silkkiseksi. Poista liedeltä ja lisää sitruunan mehu ja suola.


Laita uudestaan liedelle porisemaan koko ajan sekoittaen. (Mikäli kastike juoksettuu, lisää pari tippaa vettä, kunnes kastike tasoittuu jälleen).


Lisää scampit, pilkotut yrtit ja raastettu sitruunan kuori kastikkeeseen. Kun scampit ovat lämmenneet, kaada kastike keitetyn pastan päälle.


Tarjoile heti.


Kuvassa on leveää nauhapastaa, pappardelleä. Pasta on suosikkini, mutta tagliatellekin käy hyvin.

Maista reseptejämme

Olemme valmistelleet herkullisimmat reseptit mitä maan päältä löytyy vain sinua varten.

Grillattua miekkakalaa tomaatti-chilisalsalla

Grillattua lohta timjami-sitruuna marinadilla

Ahvenfileet, pinaattikastike ja perunasipulipyre

Bouillabaisse eli ranskalainen kalakeitto

SUOMEN KALA AUTO OY


Kala-Auto on vuodesta 2006 toimittanut kala- ja äyriäistuotteita joka puolelta maailmaa suoraan kotitalouksille seuraavilla alueilla: Helsinki, Espoo, Vantaa, Turku, Salo, Tammisaari, Hanko, Raasepori, Lohja, Tampere, Lahti, Riihimäki, Hyvinkää, Hämeenlinna, Porvoo, Loviisa, Kotka, Kouvola ympäristöineen. Kala-Autolla on 16 pakastinautoa ja n.30 työntekijää. Liikeideanamme on toimittaa huippulaatuisia kala- ja äyriäistuotteita suoraan loppukuluttajalle - kylmäketjun katkeamatta!

Yhteystiedot


Puh. 010 29 29 500

Email [email protected]

Y-tunnus 20474959


Toimisto


Koskelontie 14 B

02920 ESPOO