Bouillabaisse eli ranskalainen kalakeitto

Bouillabaisse eli ranskalainen kalakeitto


Ainesosat

4 annosta

90 min


600g erilaista kalaa esim. lohta, turskaa, kuhaa paloiteltuna

200g sinisimpukoita 

200g katkarapuja

1 sipuli

1/2 purjoa

2 valkosipulin kynttä

3 rkl oliiviöljyä

2 porkkanaa

1 varsiselleri

1/2l kalalientä

2 dl valkoviiniä

2 laakerinlehteä

1 sitruunaruoho

2 rkl makea chilikastikemustapippuria

1/2 pussia sahramiasuolaa

Valmistus


Paloittele kalat. Kuullota kattilassa öljyssä hienonnetut sipulit ja purjo, purista sekaan valkosipulin kynnet. Lisää pilkotut porkkanat, selleri ja tomaattimurska ja nesteet (kalaliemi ja viini). Lisää mausteet. Anna kiehua hiljalleen noin 1 tunti. 


Lisää tämän jälkeen kalat, anna kiehua 5-10 minuuttia. Lisää pestyt simpukat kiehumaan. Kun simpukat ovat auenneet, lisätään katkaravut. 


Tarjoile nokare aiolia (valkosipulimajoneesi) jokaisen keittoannoksen päälle.

Maista reseptejämme

Olemme valmistelleet herkullisimmat reseptit mitä maan päältä löytyy vain sinua varten.

Grillattua miekkakalaa tomaatti-chilisalsalla

Grillattua lohta timjami-sitruuna marinadilla

Ahvenfileet, pinaattikastike ja perunasipulipyre

Bouillabaisse eli ranskalainen kalakeitto

SUOMEN KALA AUTO OY


Kala-Auto on vuodesta 2006 toimittanut kala- ja äyriäistuotteita joka puolelta maailmaa suoraan kotitalouksille seuraavilla alueilla: Helsinki, Espoo, Vantaa, Turku, Salo, Tammisaari, Hanko, Raasepori, Lohja, Tampere, Lahti, Riihimäki, Hyvinkää, Hämeenlinna, Porvoo, Loviisa, Kotka, Kouvola ympäristöineen. Kala-Autolla on 16 pakastinautoa ja n.30 työntekijää. Liikeideanamme on toimittaa huippulaatuisia kala- ja äyriäistuotteita suoraan loppukuluttajalle - kylmäketjun katkeamatta!

Yhteystiedot


Puh. 010 29 29 500

Email [email protected]

Y-tunnus 20474959


Toimisto


Huopalahdentie 24

00350 Helsinki